Stránky

sobota 26. dubna 2014

Do kin přichází světový bestseller - Divergence

Ahojte,
tak zaprvé bych se Vám chtěla omluvit za tak mizernou aktivitu na blogu a za druhé: vítejte u hodnocení na film Divergence. Ano, čtete správně. Právě Divergence, ta, která má v kinech vyjít 1. května, ale já měla to štěstí zavítat na předpremiéru se skvělou blogerkou Issie.
Tak nejdříve se nevyhnete pár odkazům:

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat.

Moje hodnocení

Film mě překvapil i přesto, že jsem četla knihu. Pomohl mi oživit si vzpomínky a získat nový názor na předlohu, která i když přiznávám, je dost dobrá, ale ne dostatečně na to, aby vám nadlouho utkvěla v paměti. Není to takový to, že si ji přečteš a nezapomeneš na ni do konce svého života. A to je chyba. Nicméně, film mě dostal na lopatky. Totálně si mě získal, jak zastoupením herců, jejich výkonem, nápadem a zpracováním. U některých filmů podle knihy si řeknu, že ten, kdo to nečetl, nemá možnost film pochopit, ale tady mohu tvrdit opak.
Na začátku jsem měla husí kůži z toho, jak jsem byla natěšená a musím uznat, že i když je to film akční, romantický a dystopický, přesto jsem se dost nasmála. Frčely hlavně dvojsmysly :D No, pochopíte sami, tedy, jestli na film půjdete, což vám mohu jen doporučit.
Samozřejmě musím opomenout skvělou hudbu, která scénám dodávala to, co jím chybělo a vytvářela tak dokonalý obraz v očích diváků. 
Ale i tak, dokud ještě máte čas, přečtěte si knihu, film vám to nezkazí.


Můžete mi jen závidět, že jsem film viděla tak brzy a já Vám mohu pomoct trailerem:



Nakonec jsem připravila anketu, kde si můžete vybrat, do jaké frakce byste chtěli patřit. Je na levé liště pod gadgetem "Projekty". Já váhám nad Neohrožeností a Upřímností. Inteligencí moc nevynikám, sobeckost mi zabraňuje patřit k Odevzdaným a zrovna 1000 krát mírumilovná taky nejsem, za to upřímná a bláznivá jsem dost.
A jak jste na tom Vy? Zapojte se do výzkumu tohoto blogu :) 
Chcete zavítat na film? Pokud jste četli knihu, napište, jak se Vám líbila do komentářů.
Nancy